Kliniken

Vi erbjuder en bred kvalitativ djursjukvård för hundar och katter men välkomnar även fåglar, kaniner, gnagare, illrar och andra mindre smådjur.

Våra tjänster:

På vår mottagning träffar du din veterinär och/eller sköterska. Om ni av någon anledning inte vill eller bör passera väntrummet har vi ett mottagningsrum med en egen entré. Ett annat rum är tillägnat endast katter för att ge dem ett så behagligt besök som möjligt.

På Veterinärkliniken tar vi alla typer av blodprov och i vårt eget laboratorium utför vi de vanligaste blodprovsanalyserna samt vissa urin- och mikrobiologiska prover. Övriga analyser skickas till externa laboratorier både i Sverige och utomlands.

Vi har en direktdigital röntgen av hög kvalitet som används för undersökningar av dräktighet, skelett och inre organ. Här utför vi även HD- och ED-röntgen och de bilderna skickas digitalt till SKK för avläsning och registrering.

Veterinärkliniken har en modern ultraljudsmaskin som används till undersökning av inre organ och provtagning. Ultraljud är ett bra komplement till en röntgenundersökning och kan underlätta diagnostiken av ditt djur. Ultraljud används även till dräktighetsdiagnostik.

På vår välutrustade operationsavdelning utför vi både mjukdelskirurgi och ortopedi. Vår personal har många års erfarenhet och är mycket kompetent. Vi anpassar narkos och smärtlindring individuellt efter varje patient. För att kunna garantera maximal patientsäkerhet har vi höga krav på hygien.

Kliniken erbjuder professionell tandrengöring med hjälp av ultraljud. En speciell tandröntgen används vid misstanke om exempelvis fraktur eller emaljdefekter. Kirurgiska åtgärder utförs vid behov.

Självklart kan du även få hjälp med förebyggande vård såsom vaccination, kloklippning, id-märkning, hälsokontroller, viktminskningsprogram, pälsvård, besiktning, avmaskning och utfärdande av EU-pass.

Kalmar hundsim är klinikens rehabavdelning. Här rehabiliteras djur med skelett- och/eller muskelskador och det kan vara både efter operationer men vi behandlar även t.ex. artrospatienter.

Här finns möjlighet att ta simkörkort och simma frisim med er hund på egen hand i vår simbassäng. Detta är lämpligt både för rehabilitering men fungerar även bra som aktivering och träning av t.ex. en överviktig hund, en jakthund eller en tävlingshund.

Vår rehabavdelning erbjuder även laserbehandlingar och elektroterapi.

LASERBEHANDLING

Low Level Laser Therapy (LLLT) kan både minska smärta och inflammation samt främja läkning. Forskning har visat mycket positiva effekter på kroppens vävnad ända ner på cellnivå. Laser stimulerar immunförsvaret, ökar blodcirkulationen, ökar cellernas energiproduktion samt ökar cellförnyelsen i kroppen.

Vi kan med behandling med laser minska smärta, inflammation, svullnad och ödem samt stimulera cellfunktion och läkning.

Vi kan även använda laserbehandling på hudproblem så som fukteksem/”hotspot” och sår.

Behandlingen är skonsam och effektiv.

Kontraindikationer vid behandling är hypertyreos, dräktighet, feber, epilepsi och tumörsjukdomar.
Karens: 7 dygn.

ELEKTROTERAPI

Vid behandling med elektroterapi används elektromagnetisk strålning som består utav olika typer av strömmar som går från en pluspol till en minuspol genom hunden.
Elektroterapi är en effektiv behandlingsmetod för att komma åt djupliggande muskelvävnad, men även för artros och nervskador.

Med elektroterapi ökar vi blodcirkulationen, släpper på spänningar i muskler och reducerar svullnader. Även smärtlindring kan göras med olika strömmar.

Elektroterapin hjälper kroppen till en snabbare läkning genom effektivisering av cellernas olika processer.

Kontraindikationer vid behandling är dräktighet, hudinflammation, hudskador, maligna tumörer, feber.

Karens: 7 dygn.