Loading...
GDPR 2018-05-08T09:43:29+00:00

Hantering av personuppgifter

När ni registrerar er hos oss och när vi skapar en journal på ert djur så ger ni automatisk samtycke till att vi lagrar era personuppgifter. Era personuppgifter används för att vi ska kunna skicka E-recept och t.ex. vaccinationspåminnelser.

Med personuppgifter menas all information som kan kopplas till en specifik människa, t.ex. namn, adress, telefonnummer och ditt djurs id-nummer.

Om ni vill att vi gör en direktreglering med ert försäkringsbolag i samband med ett besök eller om ert försäkringsbolag ber om en journalkopia så följer personuppgifterna med. Uppgifterna följer också med om en journalkopia skickas till en annan veterinär/remissinstans men skickas inte/ges inte ut till någon annan tredje part utan ert tillstånd.

Vi hanterar era uppgifter enligt förordningen GDPR (General Data Protection Regulation) enligt den nya strikta EU-lagstiftningen som gäller fr.o.m. 25 maj 2018. Enligt lag är vi skyldiga att journalföra alla besök samt spara dessa i 5 år efter patientens senaste besök.

Det är era personuppgifter och ni kan när som helst be om rättelse av felaktiga uppgifter eller återkalla medgivandet till att vi lagrar dem i våra system.

Facebook