God djurvård i Kalmar

  Vi erbjuder en bred kvalitativ djursjukvård för hundar och katter men välkomnar även fåglar, kaniner, gnagare, illrar och andra mindre smådjur.

  Våra tjänster:

  Väntrum och poliklinik
  På vår mottagning träffar du din veterinär och/eller sköterska. Om ni av någon anledning inte vill eller bör passera väntrummet har vi ett mottagningsrum med en egen entré. Ett annat rum är tillägnat endast katter för att ge dem ett så behagligt besök som möjligt.

  Laboratorium
  På Veterinärkliniken tar vi alla typer av blodprov och i vårt eget laboratorium utför vi de vanligaste blodprovsanalyserna samt vissa urin- och mikrobiologiska prover. Övriga analyser skickas till externa laboratorier både i Sverige och utomlands.

  Röntgen
  Vi har en direktdigital röntgen av hög kvalitet som används för undersökningar av dräktighet, skelett och inre organ. Här utför vi även HD- och ED-röntgen och de bilderna skickas digitalt till SKK för avläsning och registrering.

  Ultraljud
  Veterinärkliniken har en modern ultraljudsmaskin som används till undersökning av inre organ och provtagning. Ultraljud är ett bra komplement till en röntgenundersökning och kan underlätta diagnostiken av ditt djur. Ultraljud används även till dräktighetsdiagnostik.

  Operation
  På vår välutrustade operationsavdelning utför vi både mjukdelskirurgi och ortopedi. Vår personal har många års erfarenhet och är mycket kompetent. Vi anpassar narkos och smärtlindring individuellt efter varje patient. För att kunna garantera maximal patientsäkerhet har vi höga krav på hygien.

  Tandvård
  Kliniken erbjuder professionell tandrengöring med hjälp av ultraljud. En speciell tandröntgen används vid misstanke om exempelvis fraktur eller emaljdefekter. Kirurgiska åtgärder utförs vid behov.

  Förebyggande vård
  Självklart kan du även få hjälp med förebyggande vård såsom vaccination, kloklippning, id-märkning, hälsokontroller, viktminskningsprogram, pälsvård, besiktning, avmaskning och utfärdande av EU-pass.

  Vad vi gör

  Kliniken

  Välkomnande, trygga och oberoende Veterinärkliniken i Kalmar!

  Läs mer

  Om oss

  Kliniken där ni får en personlig kontakt med er Veterinär. Vi finns här för er och era djur!

  Läs mer

  Butiken

  Produkter med bra kvalité och du möter kunnig personal

  Läs mer

  Sjukdomar och råd

  Goda råd till alla djurägare

  Läs mer